Kristianstad

Välkommen till valnämndens kanlis rekryteringssida för röstmottagare i Kristianstad!

Ett stort TACK till alla våra duktiga röstmottagare för era insatser vid Europaparlamentsvalet!
Ha en trevlig sommar. Vi ses till 2022!  

Ett stort tack till dig som tjänstgjorde vid valet till Europaparlamentsvalet 2019. Vi hoppas du hade en rolig, lärorik och trevlig dag i demokratins tjänst.

Arvodet kommer betalas ut i slutet av juni. Om du har frågor om arvode, utbetalning m.m., vänligen se FAQ på Min Sida. Du kan också mejla oss på val@kristianstad.se. Kom ihåg att registera ditt konto hos Nordea om du inte har Nordea som bank så att utbetalningen betalas ut korrekt. Du gör detta via följande länk: https://salaryservice.nordea.se/kvw/static/welcome

Att jobba som röstmottagare

Kristianstads kommun har 43 vallokaler som är öppna på valdagen den 26 maj 2019  Vi har även förtidsröstning på 20 olika platser i kommunen. Vi erbjuder även förtidsröstning på äldreboenden, mötesplatser, häktet, fängelset och sjukhuset.

I varje förtidsröstningslokal arbetar tre röstmottagare. I vallokalen på valdagen arbetar sex röstmottagare. De har olika roller och det handlar framför allt att se till att valet genomförs på ett korrekt, tryggt och säkert sätt. Röstmottagarna ska hjälpa de som behöver det, ta emot rösterna, ge information och se till att det är ordning i vallokalen.

Jobba på valdagen

I EU-valet har vallokalerna öppet mellan kl 8 och 21. Arbetet i vallokalen på valdagen leds av en ordförande och vice ordförande.
På valdagen tjänstgör man från kl 7.30  tills dess att alla röster är räknade, vilket kan bli sent på kvällen.

 I rollen som röstmottagare förutsätter vi att du: 

  • har fyllt 18 år innan tjänstgöringen påbörja
  • behärskar svenska språket i tal och skrift
  • är noggrann, har förmåga att ge ett gott bemötande och kunna samarbeta
  • inte är förtroendevald i Kristianstads kommun, Region Skåne eller Sveriges riksdag 
  • inte kandiderar på lista till det val röstmottagningen avser
  • har tillgång till e-post och Bank-ID.